Collectie publiek: Mincke Anne

Merklap

Reacties

  • Martha
  • Deze lap zou inderdaad heel goed uit de Zuidwesthoek kunnen komen. Bovenaan heeft Minke eerst een randje âEssen Emmenâ geborduurd; afwisselend de letters S en M, een verwijzing naar Sancta Maria. Zie ter vergelijking de lap van Lieuk Martens uit Warns (1785).
  • Martha
  • Ook de achthoek met daarin het echtpaar bij een boom lijkt heel veel op een motiefje dat op de lap van Lievk Martens geborduurd is.
  • Martha
  • Als u wilt uitzoeken wie Minke Annes was, kunt u het beste de voorouders van uw schoonmoeder uitzoeken. Ik heb even voor u gezocht. Ik heb geen doop kunnen vinden van een Minke Annes, geboren ca. 1720 in Hindeloopen, maar ik heb wel een huwelijk gevonden uit 1745 in Hindeloopen van Minke Annes en Gerben Tjeerds. Mogelijk is dit de maakster van de lap geweest en kunt u via haar nageslacht uitkomen bij uw schoonmoeder. Veel succes!
  • Tineke Slof
  • In "Uitgelicht" wordt beschreven dat er bij de pot met bloemen een losse initiaal A staat. Rechts van de pot is echter nog een K geborduurd die bij de A hoort. Tezamen met de initialen ID zou dit op het echtpaar Anne Klazes, burgemeester van Hindeloopen, en Idske Drieses kunnen wijzen als ouders van de borduurster Minke Annes. Misschien is er een verband te leggen tussen dit echtpaar en uw schoonmoeder.

Informatie

Merklap nummer 841 Afmetingen h x b 39x30cm Gemaakt door Mincke Anne’s dogter ………………te…………………………………………. Geboren/overleden …………………………………………………………………………………………… Uw verhaal Gemerkt Mincke Annesdochter anno 1732, vermoedelijk uit Hindeloopen. Een verhaal als zodanig heb ik niet. Ik heb deze merklap van mijn schoonmoeder . Zij zei altijd :”het komt bij de Boorsma’s vandaan, verder weet ik er niets van af”.Maar de Boorsma’s komen volgens mij uit Kollum/ Dokkum. De naam Anne komt wel in de familie voor. Maar Mincke hebben we niet kunnen traceren. Dus ?? Ik wil graag nadere informatie over deze merklap.

Uitgelicht!

Impres Internet Groep B.V. te Zwolle