Collectie publiek: merklap Ytje L. van der Valk 1987

Merklap

Reacties

  • Martha
  • Wat een prachtige merklap! Mooie evenwichtige opbouw en goede kleurenkeuze. Heeft u ook een afbeelding voor ons van de lap van Trientie Klazes Wiersma? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar!
  • Ytje van der Valk
  • Hallo Martha, Dank voor uw leuke reactie! Ik ben helemaal verrast. De merklap van Trijntie Klazes Wiersma vindt u op pag. 11 van 'alle merklappen'. De serie werkstukken beginnende met de kleine lap van Y.A.D. Bakker t/m de witwerklap is door mij geplaatst.

Informatie

Datering: 1987; Afmeting: 80 x 40 cm; Materiaal: blauw DMC borduurkatoen in 3 aflopende kleuren, bruin/beige borduurkatoen in 3 aflopende kleuren op kaaslinnen 14dr/cm; Techniek: kruissteek, stiksteek; Motieven: alfabetten en cijfers, enkele randen en merklapmotiefjes rond een levensboom; Maakster: Ytje Lysbeth van der Valk (1946 -) dr van Jacob van der Valk en Jacoba van der Hoek, vr van Simon Bootsma; Bijzonderheden: deze merklap is door maakster speciaal bedoeld om de prachtige alfabetten uit het Duitse vouwblaadje 'Stickereien' van beppe Durkje (Y.A.D. Bakker) eens uit te werken. De levensboom is overgenomen van de merklap uit 1855 van Trientie Klazes Wiersma (voormoeder van Simon Bootsma).

Uitgelicht!

    Geen Uitgelicht! beschikbaar
Impres Internet Groep B.V. te Zwolle